Øyekirurgi – grå stær

Priser

Tjeneste Pris Ventetider
Forundersøkelse  kr 345,-  1 – 3 mndr
Operasjon 1 øye/2 øyer inkludert linse og dråper  kr 605,-/865,-  1 – 3 mndr
Etterkontroll kr 345,-

Grå-stær operasjon

Vanlig linse 0,-
Torisk linse 3000-6000,-
Fine Vision 5500,- / 6000,-
Fine Vision torisk 12000,-
mPlus 5500,-
mPlus torisk 8000,-

Grå stær (Cataract)

Dette er den “snille stæren” og det er linsen inne i øyet som gradvis blir grå med årene. Grå stær Dette er den ”snille stæren” og det er linsen inne i øyet som gradvis blir grå med årene. Grå stærDe fleste over 70 år får det i større eller mindre grad, men de fleste trenger ikke gjøre noe med det. Skade eller arvelig disposisjon, gjør at også yngre mennesker kan få grå stær. Når grå stær opereres, fjernes den grå linsen (som ligger inne i linseposen) og erstattes av en kunstig linse av akryl eller silikon (som da blir liggende på plass inne i linseposen). Snittet er så lite (ca. 2 mm) at kirurgen ikke trenger sy, ultralydteknikk benyttes, ikke laser. Bedøvelse skjer med øyedråper og operasjonen varer i ca. 10 minutter. Øyedråper brukes ca. 2 uker etter operasjonen. Om brille trengs etterpå, bør det gå ca. 1 måned før den tilpasses.

Komplikasjoner:

Med dagens mikroteknikk, er disse sjeldne, og det er ikke uten grunn at en grå-stær-operasjon er den operasjon det gjøres mest av i verden i dag. Den vanligste grunn til at kunden ikke blir 100% fornøyd, er hvis sluttresultatet ender med at han/hun blir utilsiktet nærsynt, langsynt eller får skjev hornhinne. Vanligvis bøtes dette på med LRI (at det snittes i hornhinnen), LASIK (laserbehandling av brytningsfeil) eller rett og slett en brille. Det kan gå hull på linseposen (kapselbrist – som har en risiko på 1,4 %), det er da mulig øyelegen må legge en annen linse inn i øyet enn den som er planlagt. Netthinneløsning, og da særlig hos dem som på forhånd er svært nærsynte, har en risiko på 1,6 %. Tidlig behandling er her viktig. Endoftalmitt (alvorlig bakteriebetennelse i øyet) er det mest fryktede og har en risiko på under 1 promille, kanskje vil kirurgen oppleve dette en gang i sine virkeår. Tidlig behandling er også her viktig.


Alle våre operasjoner foregår med de mest moderne teknikker hensyntatt pasientens sikkerhet og bekvemmelighet. Henvendelser og bestillinger til sentralbord: 61 14 50 50